Kamp-3Nog steeds ben ik bezig in De kunst van het veldspel door Chad Harbach, de vuistdikke bestseller over honkbal, de moderne Amerikaanse samenleving en de ambities van kleine en grote talenten. Schitterend geschreven door een waarachtige verteller in de voetsporen van een andere grote literator, John Irving, die overigens dit meesterwerk nadrukkelijk aanbeveelt. Het lukte me niet om dit boek uit te lezen voor de deadline van mijn rubriek. Een paar vrije uurtjes en ik stort me er helemaal in en daarom houdt u mijn slotconclusie nog even tegoed. Roel, één van mijn trouwe volgers was heel erg enthousiast: "Fantastisch, ik werd er helemaal in meegezogen!"

 

Het is altijd heel plezierig om met anderen je leeservaringen te delen en uit te wisselen. Tips van collega´s, klanten, recensenten, een toevallige passant of iemand die je al jaren kent, zoals bijvoorbeeld mijn collega uit het peuterverzet van 1944, Theun de Winter. Hij is al jarenlang bevriend met en geestdriftig pleitbezorger van Mensje van Keulen. Onlangs was hij genodigd bij de presentatie van haar nieuwste boek Liefde heeft geen hersens (Atlas-Contact, paperback € 16,95) "Dat moet je lezen, misschien wel het beste dat ze ooit heeft geschreven, nodig haar uit voor een lezing..." Hij was nauwelijks te stoppen. Theun, bedankt!

 

Dan een aanbeveling naar aanleiding van positieve recensies en indrukwekkende interviews. Marja Vuijsje is de tante van de succesvolle auteur Robert Vuijsje (Alleen maar nette en Beste vriend). Zij beschrijft in de literaire non-fictie uitgave Ons kamp, een min of meer joodse geschiedenis (Atlas/Contact, paperback € 21,95) de belevenissen van haar familie voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Haar vader Nathan overleefde Auschwitz omdat hij zo prachtig trombone kon spelen. Na de bevrijding bleef hij vertellen over dat "rotkamp" - dag in dag uit, jaar in jaar uit. Maar over zijn broer en zus zweeg hij liever. Lees deze meeslepende familiegeschiedenis die je meevoert van Amsterdam naar Jeruzalem en weer terug.

 

Cherry Duyns werd - alweer enige tijd geleden - bekend met het tv-programma Herenleed. Hij is echter ook een begenadigd en oorspronkelijk schrijver. Zijn thema´s weemoed & verlangen vormen een belangrijke elementen is zijn werk. Uitgever Thomas Rap heeft zijn drie mooiste boeken en bescheiden bestsellers De zondagsjongenDante's trompet en De Chinese knoop,  fraai gebundeld in een gebonden uitgave getiteld Dicht bij zee ( € 25,-) Duyns schrijft over melancholie, vogels, muziek en over de zee. Van harte aanbevolen, want je hoeft je niet altijd uitsluitend op de nieuwste titels te richten.

 

 
daanleest2020

Archief Daan Leest

Lees hier alle vorige edities.

Adres

Parkstraat 38
1791 CB  Den Burg - Texel
Tel. (0222) 312 495
info@nautaboek.nl

Openingstijden

Ma t/m vr
9.00 -18.00 uur
Za 9.00 - 17.00 uur